slot malaysia

10. ЈУБИЛАРНИ ДАНИ СРПСКЕ КУЛТУРЕ У ИСТРИ

У организацији ‘’Заједнице Срба Истре’’ и ‘’Српског културног друштва Просвјета Пододбор Умаг’’ уз подршку Министарства спољних послова Републике Србије, Српског Народног већа, Истарске Жупаније и градова Пуле, Ровиња и Умага одржана је сада већ традиционална манифестација ‘’10. Јубиларни Дани Српске културе у Истри’’.
Као један од градова који је кроз културу и туризам представљен на овој манифестацији ( подсећамо на 2016. годину и 8. Дани Српске културе у Истри ) позвани су и представници нашег града на обележавање овог јубилеја. Делегацију града Лесковца чинили су представник Туристичке Организације Лесковац Милан Петковић, кувар Александар Џикић и Миодраг Стојковић.
Одржани су бројни састанци са представницима Срба, туристичким упошљеницима ових градова. Представљена је гастрономска и туристичка понуда града Лесковца. Присутним посетиоцима је омогућена и дегустација чувеног лесковачког гастрономског специјалитета ,,Лесковачке мућкалице’’.
Ову манифестацију је отворио Конзул Републике Србије у Ријеци, господин Горан Петровић. Манифестацији је присуствовао и његов заменик Владимир Марјановић, иначе пореклом Лесковчанин, као и бројни званичници ових градова и Истарске Жупаније. Предстаник ТО Лесковац је имао радни састанак са директором Туристичке Заједнице Умаг господином Милованом Поповићем. У изјави за ХРТ Милан Петковић је представио гастрономску и туристичку понуду нашег града и позвао заинтересоване да посете највећу гастрономску манифестацију и фестивал роштиља на југоистоку Европе Лесковачку роштиљијаду која се ове године одржава по 29. пут.

 

About admin

Check Also

Туристичка организација града Лесковца учествовала је на четвртом Међународном сајму туризма у Бањалуци

Туристичка организација града Лесковца учествовала је на четвртом Међународном сајму туризма у Бањалуци. Након успешног …