slot malaysia

17. Међународни будвански карневал

17. Међународни будвански карневал у оквиру Карневалских мајских вечери, завршен је у суботу 4. маја, међународном карневалском поворком у којој је било преко 2000 учесника из 17 земаља (Куба, Шпанија, Италија, Аустрија, Украјина, Русија, Пољска, Чешка, Литванија, Турска и земље региона) и 71 групом.

И поред лошег времена и јаког пљуска наступили су сви пријављени учесници, међу којима је била и група КАРНЕВАЛА ЛЕСКОВАЦ, која се представила маском “Метаморфоза” и која увек има изузетно запажене наступе.

Марко Царевић, председник Општине Будва, током позрдравног говора на пријему, казао је да је ово најбројнији карневал по броју учесника до сада, и да је то веома значајно као најава летње туристичке сезоне. „Сви су дали допринос, Општина Будва, Туристичка организација општине Будва, невладина организација “Фештађуни”, привредници и хотелијери који су спустили цијене у циљу што бољег почетка сезоне.“ Претходне вечери, 3. маја одржан је традиционални “Абрум”,током којег групе и музичари, учесници карневала, обилазиле Стари град и позивају, под прозорима Старограђане да сиђу и да им се придруже, а заузврат, они им припремају богато послужење.

Мирољуб Радивојевић, менаџер Карневала Лесковац

About admin

Check Also

Туристичка организација града Лесковца учествовала је на четвртом Међународном сајму туризма у Бањалуци

Туристичка организација града Лесковца учествовала је на четвртом Међународном сајму туризма у Бањалуци. Након успешног …