Jučerašnji dan na „Roštiljijadi“ bio je u znaku tradicionalnih takmičenja.
U prepodnevnim časovima , na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija, održano je takmičenje ugostiteljskih radnika, a u večernjim časovima, održano je takmičenje u pripremi najveće pljeskavice na svetu. Tom prilikom oboren je prošlogodišnji rekord i napravljena je pljeskavica od 86,4 kg. Ekipa u sastavu Predrag Lazarević, Ljubiša Đorđević, Ivica Zdravković i Bojan Cvetković pripremila je pljeskavicu čiji je prečnik nakon pečenja iznosio 2,1 m, a debljina 2 cm.
Takmičenje je održano u pratnji bleh orkestra Isidora Zećirovića, zlatne trube „Guča 2024” i velikog broja specijalizovanih akreditovanih novinara i snimateljskih ekipa.
Nakon pečenja, pljeskavica je podeljena prisutnim posetiocima.
U muzičkom delu programa publika je uživala u koncertima “Fusion band-a” i mladog, talentovanog izvođača Uroša Živkovića.
Slike preuzete od PixelStudio Copyright Pesic Boban
Takmičenje majstora roštilja MIODRAG GLIGORIJEVIĆ – DRAGI BURE
Tokom 34. “Roštiljijade” koja se održava od 26. avgusta do 1. septembra 2024.
godine, u okviru pratećih dešavanja organizovano je tradicionalno takmičenja majstora
roštilja.
Takmičenje majstora roštilja, MIODRAG GLIGORIJEVIĆ – DRAGI BURE, 31. put
za redom održano je u četvrtak, 29. avgusta 2024. godine u restoranu Visoke poslovne
škole u Leskovcu.
S obzirom da je konkurencija bila izuzetno jaka, te da je prikazano izuzetno
znanje i umeće, tročlani žiri (Saša Mišić instruktor sistema HORECA sistema –, Nikola
Petković – nastavnik veština gastronomije i Jelena Kostić – profesor kuvarstva) je
nakon bodovanja proglasio pobednike u pripremi i pečenju jela sa roštilja i to:
U kategoriji pripreme ćevapa:
1. mesto – Kristijan Mladenović, restoran “Kod dva drugara” – Leskovac
2. mesto – Dragiša NIkolić, restoran “Dinastija”- Bojnik
3. mesto – Miloš Dimitrijević, Brza hrana “Kralj roštilja” – Leskovac
U kategoriji pripreme pljeskavice:
1. mesto – Miloš Dimitrijević, Brza hrana “Kralj roštilja” – Leskovac
2. mesto – Kristijan Mladenović, restoran “Kod dva drugara” – Leskovac
3. mesto – Božidar Stamenković, restoran “Tomina priča” – Pečenjevce
U kategoriji pripreme jela po izboru:
1. mesto – Božidar Stamenković, restoran “Tomina priča” – Pečenjevce
2. mesto – Dragiša NIkolić, restoran “Dinastija”- Bojnik
3. mesto – Kristijan Mladenović, restoran “Kod dva drugara” – Leskovac
Sveukupni pobednik takmičenja:
Božidar Stamenković, restoran “Tomina priča” – Pečenjevce