slot malaysia

40. Јубиларни Мађународни сајам туризма у Софији „HOLIDAY & SPA“

Након успешног представљања туристичке понуде града на сајмовима у Београду и Бањалуци, Туристичка организација града Лесковца учествовала је од 13. до 15. марта 2024. године на 40. јубиларном Међународном сајму туризма у Софији HOLIDAY & СПА  –  највећој туристичкој манифестацији у Бугарској.
Током првог дана сајма на штанду Туристичке организације Србије одржао се четврти по реду радни састанак између представника градова и општина из Србије  и China Дивисион господина Michael Ј. Chen-a, на коме су договорени следећи кораци у даљој промоцији Србије у Кини, као и заинтересованост кинеских туриста за српске дестинације.
Другог дана сајма на централној бини Интер Expo Центра одржана је промоција „Роштиљијаде“ уз незаобилазну дегустацију специјалитета са лесковачке скаре.
Сајам је свечано отворила министарка туризма Бугарске Зарица Динкова, а штанд Националне туристичке организације у неколико наврата током трајања сајма посетио је амбасадор Републике Србије у Републици Бугарској Њ.Е. Жељко Јовић.  Могућност да представи туристичке потенцијале својих општина и регија на тржишту Бугарске, на штанду Туристичке организације Србије, осим ТОЛ-а искористило је још 26 излагача, Туристичких организација из свих крајева наше Републике и представника туристичке привреде. Република Мадагаскар била је инострани партнер овогодишњег сајма.
Представљање града Лесковца било је од изузетне важности с обзиром да је сајам туризма у Софији највећи туристички форум Бугарске и да се  последњих година  бележи значајан пораст броја туриста ове Републике који  се одлучују да  посете Лесковац.

About admin

Check Also

55. Дани мимозе у Херцег Новом

55. Дани мимозе у Херцег Новом Лесковачке карневалске групе су и ове године улепшале Карневал …