slot malaysia

5. „Меморијал Јаков Митић“ – вече хармонике и песме

У оквиру „Лесковачких летњих фестивала“ синоћ је у етно – комплексу „Шоп – Ђокић уприличено вече посвећено хармоници и песми.

Традиционални, пети по реду „Меморијал Јаков Митић“ окупио је бивше ученике овог истакнутог уметника и вокалне солисте. Циљ овог фестивала огледа се у очувању традиције свирања на хармоници. С обзиром на новонасталу ситуацију изазвану последицама пандемије корона вируса, 58. Међународни фестивал “Прва хармоника Србије” – Сокобања је одложено, те се предквалификационо такмичење које је претходних година било у организацији ТОЛ – а претходне вечери није одржало. Лесковац има ту част да буде један од четири предтакмичарска центра, који носи назив нашег прослављеног хармоникаша Јакова Митића.

„Надамо се да ће се наредне године у Лесковцу организовати предквалификационо такмичење и да ћемо на адекватан начин оправдати име Јакова Митића, некадашње прве хармонике старе Југославије. Потрудићемо се да допринесемо афирмацији и промоцији овог дивног инструмента, покушаћемо да мотивишемо многе будуће младе таленте и да наредни фестивали изнедре бројне врхунске музичаре и хармоникаше. Циљ нам је управо да створимо фестивал који ће развијати и промовисати хармонику као инструмент по чему и Лесковац може да постане препознатљив. Наш град поштује и негује традицију и даће пун допринос афирмацији хармонике.“

Такође Вас обавештвамо да ће се вечерас, са почестком од 20,30ч одржати вече саксофониста, ПРВИ ЛЕ САКС ФЕСТ народне музике.

About admin

Check Also

V ЛЕ САКС ФЕСТ

Туристичка организација града Лесковца је у уторак, 18. јуна у оквиру Лесковачких летњих фестивала организовала …