slot malaysia

5. „Меморијал Јаков Митић“ – вече хармонике и песме

У оквиру „Лесковачких летњих фестивала“ синоћ је у етно – комплексу „Шоп – Ђокић уприличено вече посвећено хармоници и песми.

Традиционални, пети по реду „Меморијал Јаков Митић“ окупио је бивше ученике овог истакнутог уметника и вокалне солисте. Циљ овог фестивала огледа се у очувању традиције свирања на хармоници. С обзиром на новонасталу ситуацију изазвану последицама пандемије корона вируса, 58. Међународни фестивал “Прва хармоника Србије” – Сокобања је одложено, те се предквалификационо такмичење које је претходних година било у организацији ТОЛ – а претходне вечери није одржало. Лесковац има ту част да буде један од четири предтакмичарска центра, који носи назив нашег прослављеног хармоникаша Јакова Митића.

„Надамо се да ће се наредне године у Лесковцу организовати предквалификационо такмичење и да ћемо на адекватан начин оправдати име Јакова Митића, некадашње прве хармонике старе Југославије. Потрудићемо се да допринесемо афирмацији и промоцији овог дивног инструмента, покушаћемо да мотивишемо многе будуће младе таленте и да наредни фестивали изнедре бројне врхунске музичаре и хармоникаше. Циљ нам је управо да створимо фестивал који ће развијати и промовисати хармонику као инструмент по чему и Лесковац може да постане препознатљив. Наш град поштује и негује традицију и даће пун допринос афирмацији хармонике.“

Такође Вас обавештвамо да ће се вечерас, са почестком од 20,30ч одржати вече саксофониста, ПРВИ ЛЕ САКС ФЕСТ народне музике.

About admin

Check Also

Туристичка организација града Лесковца учествовала је на четвртом Међународном сајму туризма у Бањалуци

Туристичка организација града Лесковца учествовала је на четвртом Међународном сајму туризма у Бањалуци. Након успешног …