slot malaysia

БЕСПЛАТНИ САДРЖАЈИ ЗА ЛЕСКОВАЧКЕ ШКОЛАРЦЕ И ОВОГ ЗИМСКОГ РАСПУСТА

Бесплатни садржаји за све ученике основних и средњих школа биће организовани и током овог зимског распуста. Град Лесковац ће, у сарадњи са Лесковачким културним центром, Народним музејем, Народном библиотеком, Народним позориштем, Центром за стручно усавршавање у образовавању, Туристичком организацијом, СРЦ „Дубочицом“ и домовима културе у Грделици, Вучју, Брестовцу и Печењевцу, поново пружити богат садржај и обогатити распуст свим заинтересованим школарцима.

Члан Градског већа, задужена за образовање, Бранкица Стаменковић, на коференцији одржаној овим поводом, којој је присуствовао и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић, казала је да је ова традиција започета управо захваљујући његовој иницијативи.

„Циљ ове акције је да свим школарцима, и млађим малишанима учинимо распуст замимљивијим. Само током прошле године више хиљада малишана је пршло кроз све радионице и то нам је дало подстрека да у сарадњи са свим директорима установа културе, спорта и свих који учествују будемо још активнији и да смислимо нешто ново што ћемо понудити нашим најмлађима. Надамо се да ће тако бити и наредних година. У своје и у име деце, захваљујем се пре свега градоначелнику на идеју, а затим свим институцијама које учествују у реализацији ове идеје. Ове године припремљен је богат садржај, од спорта, преко креативних радиоца до посета музеју, учешће у културниом садржајима“ – казала је данас Стаменковићева.

Поред Стаменковићеве на конференцији су говорили и директори институција које учествују у акцији и детаљније приказали своје планове за предстојећи распуст.

Емина Јовановић, директорка Центра за стручно усавршавање у образовању, казала је да ће ова установа организовати око 30 радионица за различит узраст малишана и додала да у Научном клубу Центра свако може упознати науку, као и 3Д штампач, новину клуба.

Драган Марјановић, директор Народног позоришта, најавио је три бесплатне представе током распуста и то „Како су настале ружне речи“, „Пепељуга“ и „Сунђерко Боб“,казавши да је то награда за сав труд који су ђацу улагали током првог полугодишта.

Народна библиотека ће и ове године поклонити три месец бесплатне чланарине за све ученике основних и средњих школа, најавила је директорка ове установе Весна Илић и додала да ће сви заинтересовани моћи да уживају у бесплатним радионицама које организују.

Народни музеј ће поново отворити врата Дечјег музејона у Градској кући, по најави директорке ове установе Мире Ниношевић, која је додала да музеј организује програм под називом „Распуст у музеју“ са многобројним радионицама.

Небојша Коцић, директор Туристичке организације Лесковац, је истакао да сматра да је акција веома добра. ТОЛ ће и ове године понудити бесплатно коришћење клизалишта када временске прилике то дозволе-

Сања Цонић, директорка Лесковачког културног центра, истакла је новину  коју ће ЛКЦ пружити ове године а то је радионица етно певања и казала да ова установа има намеру да формира народни окрестар, као и да ова радионица може представљати почетак реализације те идеје.

Директори домова културе Печењевце Мирослав Станојевић, Брестовац Милош Ранђеловић, Вучје Братислав Станисављевић и Грделица Марко Тривунић, су казали да ове институције организују радионице различитог типа током зимског распуста.

Александар Ђорђевић је испред Спортско-рекреативног центра „Дубочица“ рекао да је спортски центар обезбедио свој деци школског узраста бесплатно коршћење базена уз ђачку књижицу у термину од 10-14 часова и од 16 до 20 часова.

Текст и фотографије преузете са сајта Град Лесковац

About admin

Check Also

Izveštaj sa takmičenja u pripremi leskovačke mućkalice i šopske salate

U utorak, 4. juna 2024. godine u etno kompleksu Šop-Đokić održano je takmičenje u pripremi …