Туристичка организација града Лесковца је под покровитељством града Лесковца и у сарадњи са УТП Ниш, Високом пословном школом Лесковац и рестораном „Колиба“, организовала манифестацију под називом „Фестивал лесковачке спрже и гурманлука 2022“.
У оквиру манифестације, организована су такмичења у припреми лесковачке спрже на традиционалан начин и јела од меса (јунеће, свињско, дивљач…) у котлићу.
Петочлани жири чинили су:
1. Ранка Петровић, професор гастрономије из Ниша (председник жирија)
2. Професор др Бојана Даниловић, Технолошки факултет Лесковац
3. Виолета Пенков, професор куварства из Ниша
4. Др Слободан Глишић, Академија Јужна Србија – Висока пословна школа струковних студија Лесковац
5. Жарко Бојовић, професор Трговинско-угоститељске школе из Лесковца
Такмичење у припремању спрже:
1.“ Роштиљ код Ђуре“
2.Ресторан „Колиба“
3. Браћа Ђокић
Такмичење у припреми јела од меса у котлићу:
ЈУНИОРИ
1. Средња школа „Светозар Крстић Тоза“ , Вучје
2. Висока пословна школа струковних студија, Лесковац
3. Трговинско-угоститељска школа Лесковац
СЕНИОРИ
1. Организација бораца – ветерана рата
2. Удружење бораца Србије
3. Етно ресторан „Ловачки кутак“
Свеукупни победници „Мрњак 2“ и „Етно село Срна“

