slot malaysia

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЛЕСКОВЦА ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА FECC-A СРБИЈЕ

 

Данас је, у Лесковцу, одржана редовна изборна скупштина новог председника Федерацијe европских карневалских градова Србије којој су присуствовали представници следећих карневалских градова: Раковице, Бање Ковиљаче, Вршца, Врњачке Бање, Шапца и Беле Цркве.

На поменутој скупшини градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић, изабран је за новог председника FECC-а.

Федерација европских карневалских градова је једна од највећих манифестационих организација у Европи и свету са више од 600 чланица. Иако је у називу одредница „европски” ова организација је раширена на свим континентима. Управо та чињеница говори о значају ове организације, а самим тим и функције председника која је припала управо градоначелнику

Лесковац је град са 13 година година дугом карневалском традицијом и поносни домaћин манифестације Лесковачки карневал која представља спој традиционалног и модерног, и коју карактерише богат културно-уметнички програм и која чува традицију коледара и ускршњих карневала из Златног доба Лесковца.

На конференцији за медије говорили су досадашњи председник FECC-а Мирољуб Радивојевић, члан борда Александар Васовић и Владан Коцић председник општине Раковица, који је и председавао данашњом Скупштином.

Говорили су о значају карневала, великом успеху досадашњег руководства и пожелели срећу новоизабраном.

„Као новоизабрани председник Федерације европских карневалских градова Србије, у сарадњи са свим њеним члановима, наставићу са јачањем карневалског покрета у Србији. Тежићу ка повећању броја карневала и карневалских градова, стварању бољих услова за одлазак карневалских група у иностранство и већој медијској промоцији истих, не би ли се сарадња проширила, дружење и зближавање кроз карневалску маску продубило. Нека се чувено ЈАСУ, ЈАСУ, ЈАСУ у будућности ори у што већим и бројнијим карневалским поворкама,“ – истакао је градоначелник, др Горан Цветановић, на конференцији поводом изборне скупштине FECC-a у Свечаној сали Града Лесковца исказавши велику част и задовољство што је управо он изабран на место председника.

Текст и слике су презете са сајта град Лесковац

About admin

Check Also

Туристичка организација града Лесковца учествовала је на четвртом Међународном сајму туризма у Бањалуци

Туристичка организација града Лесковца учествовала је на четвртом Међународном сајму туризма у Бањалуци. Након успешног …