slot malaysia

Изађи ми на теглу

Под покровитељством града Лесковца, Туристичка организација града Лесковца ће у петак, 29. септембра 2023. године  бити локални партнер и суорганизатор у реализацији пројекта “Изађи ми на теглу”. Организатор манифестације је асоцијација “Башта машта”, а циљ је промоција припреме ајвара као једног од српских брендова. Целокупан програм манифестације трајаће од 11:00 до 18:00 часова у етно комплексу „Шоп-Ђокић“. У 11:00 часова је предвиђено званично отварање манифестације, представљање такмичара, пропозиција, чланова жирија и начина одабира победника. Петнаестак минута касније  почиње званично надметање у припреми ајвара.

Специфичност манифестације се огледа у томе да су такмичарима обезбеђени сви потребни услови  за учешће. Организатор је обезбедио наткривене штандове за такмичарске екипе, паприку потребну за спремање једне туре ајвара, преносиву пећ тј. кубе за печење паприке и кување ајвара, тегле са поклопцем, дрва за ложење, столице, столове за припрему и одлагање тегли. С друге стране, од такмичара се очекује  да обезбеде сав потребан прибор за припрему ајвара, а обавезно морају имати: шерпу, варјачу, кутлачу, ножеве и машину за млевење паприке. Правила такође налажу да тамичарска екипа мора имати минимум два, а највише пет члана.

Захваљујући бројним партнерима и спонзорима уз чију се помоћ караван из године у годину развија, наградни фонд за ову сезону биће рекордан.

Велико финале које ће окупити победнике из свих градова, одржаће се у Београду где ће власник рецепта за победу бити крунисан за краља ајвара десете јубиларне сезоне и понеће титулу најбољег ајвар мајстора у 2023. години!

About admin

Check Also

Пропозиције фестивала МИЊА СУБОТА

за децу – вокалне солисте узраста (од 5 до 14 година) из Србије, региона и …