slot malaysia

Изложба домаћег лесковачког ајвара, зимнице, меда, вина и воћне ракије

Изложба домаћег лесковачког ајвара, зимнице, меда, вина и воћне ракије

Туристичка организација града Лесковца ће под покровитељством града Лесковца и у сарадњи са Регионалном привредном комором Лесковац у понедељак, 03. октобра 2022. године у етно комплексу „Шоп-Ђокић“ организовати Изложбу домаћег лесковачког ајвара, зимнице, меда, вина и воћне ракије.

У оквиру манифестације биће реализован културно-забавни програм са наступом лесковачких мажореткиња и КУД Леминд, док ће се у ревијалном делу одржати такмичење у припреми ајвара по традиционалној рецептури, уз учешће 10 такмичарских екипа, као И такмичење у припреми салате по избору од печених паприка. Најуспешнији учесници биће награђени пригодним поклонима. Такмичарима је организатор обезбедио све услове за такмичење – наткривене штандове за такмичарске екипе, паприку потребну за спремање једне туре ајвара, кубе за печење паприке и кување ајвара, тегле са поклопцем, дрва за ложење, столице, столове за припрему и одлагање тегли, а на такмичарима је да обезбеде сав потребан прибор за припрему ајвара.

Овај догађај је првенствено посвећен брендираном домаћем ајвару, а поред ајвара, програм манифестације садржаће изложбу зимнице, меда, домаће воћне ракије и вина која ће окупити неколико удружења и произвођача са територије нашег града. Током изложбеног дана биће организоване и промоције учесника.

About admin

Check Also

Јубиларна 15. Изложба сувенира и туристичких публикација ЛЕСКОВАЦ 2022

Туристичка организација града Лесковца организује јубиларну, 15. Изложбу сувенира и туристичких публикација ЛЕСКОВАЦ 2022. Под …