slot malaysia

Јубиларна 15. Изложба сувенира и туристичких публикација ЛЕСКОВАЦ 2022

Туристичка организација града Лесковца организује јубиларну, 15. Изложбу сувенира и туристичких публикација ЛЕСКОВАЦ 2022.
Под покровитељством града Лесковца, Изложба ће се одржати у среду, 09. новембра 2022. године у холу Народног позоришта.
Поред промотивног, Изложба је и такмичарског карактера, а награде ће се додељивати у једанаест категорија и односе се на сувенире и пропагандне материјале са којима туристичка организација на најбољи начин представља своју туристичку дестинацију.
Категорије за доделу награда су: једнолисна туристичка публикација, вишелисна туристичка публикација до 50 страница, вишелисна туристичка публикација са више од 50 страница, видео публикација (туристичка репортажа, туристички промотивни филм и промо спот), сувенир, употребни предмет, туристички плакат, најоригиналнији експонат, туристичка фотографија (колекција фотографија и појединачна фотографија), туристичка мапа и туристичка разгледница, док су критеријуми за оцењивање: аутентичност – у којој мери сувенир (промотивни материјал) осликава особености краја из ког потиче, ликовност, оригиналност, квалитет израде, иновативност, употребна вредност и  општи утисак.
За све учеснике манифестације ће у четвртак, 10. новембра бити организован обилазак кањона реке Вучјанке и музеја текстилне индустрије у Стројковцу.

На предстојећој Изложби очекивања организатора су да поред Туристичке организације града Лесковца, туристичку понуду својих општина и региона представи преко тридесет излагача из свих крајева наше Републике.

Свечано отварање изложбе заказано је за 13 часова.

About admin

Check Also

Izveštaj sa takmičenja u pripremi leskovačke mućkalice i šopske salate

U utorak, 4. juna 2024. godine u etno kompleksu Šop-Đokić održano je takmičenje u pripremi …