slot malaysia

Коцић Планови туристичке организације у 2018

Директор Туристичке организације Лесковца Небојша Коцић у разговору за Нову Нашу реч изнео је неке од најважнијих планова за следећу годину.

-Прва већа манфестација која нас очекује је свакако Лесковачко културно лето. Замишљамо га као лето које ће објединити визуелну, сценску и музичку уметност. Од програма које ћемо тада урадити су Фестивал клупских и уличних музичара, Фестивал уличног театра, Фестивал дечијег стваралаштва, Фестивал бубњара (Друм дум фест), Фестивал традиционалног стваралаштва, Видовданске вечери, Мобафест, Меморијал Јаков Митић (предтакмичење за Прву хармонику Србије у Соко Бањи), и предтакмичење трубача за Сабор у Гучи. Значи, све ће то бити фестивалског типа, са разним видовима такмичења. Што се Роштиљијаде тиче, трудићемо се да то буде што квалитетније урађено. Преко пројеката покушавамо да дођемо до средстава како би смо у делу од Робне куће до моста имали једнобразне штандове, како би то добило одређену униформисаност и лепши изглед. Покушаћемо и да анимирамо што више наших угоститеља да учествују на Роштиљијади. Са Високом струковном школом смо већ обавили разговор да у дворишту Шоп-Ђокићеве куће направимо један заједнички штанд, где би могли да бораве наши гости, посебни гости, али и да сами грађани могу да обиђу тај део.
Незаобилазна манифестација је и Лесковачки карневал. Директор Коцић каже да ће се ТОЛ потрудити, да поред стандардних садржаја, као што су маскенбал, дечји карневал, карневал игара на води, фризура… да се ту деси и један добар концерт, наступ неког ко би се уклопио у ту атмосферу.
-Даље, како би подстакли развој туризма и подигли квалитет понуде, планирамо да организујемо оцењивање и доделу признања „Лесковачка туристичка звезда“ за квалитет услуга и унапређење садржаја. Стручна комисија ће оцењивати ресторане, направићемо неко такмичење између њих, и најбољем на тај начин направили рекламу, промовисали га што више и боље. Циљ је, наравно, да сви они повећају квалитет својих услуга, од чега би и град имао користи као туристички центар. Не желимо да запоставимо ни верски туризам. У сарадњи са Црквеном општином правићемо програме у портама цркава у Јашуњи, Рудару и Вучју, а све то, наравно, у циљу промовисања наших верских добара.
Помало заборављени Омладински камп на Власинском језеру, који је иначе у власништву града, је такође у жељама за реконструкцију. Коцић каже да ће се конкурисати код ресорног министарства.

-Камп нам је град дао на управљање. Желимо да га санирамо и пустимо у рад. Ако добијемо средства моћи ћемо да тамо организујемо спортске и ђачке приредбе, школе у природи, итд. Сматрамо да и то треба да буде делатност туристичке организације. Такође, део где планирамо да се више ангажујемо је организација концерата. Мислимо да Лесковац свакако заслужује да се нађе на концертној мапи Србије. Недавни наступ Жељка Јоксимовића је изазвао велику пажњу јавности и Лесковац је промовисан на добар начин. Не желимо да се наш град заобилази по том питању и планирамо један велики концерт, спектакл какав није виђен код нас до сада. За ту намену хоћемо да у јуну месецу искористимо Градски стадион и да ту доведемо једну од највећих, ако не и највећу звезду на овим просторима. На стадиону је 1981. године организовано нешто слично, када је био слет поводом ондашњег Дана Младости и од тада до данас су се тамо организовала само спортска дешавања. Једноставно, сматрамо да ми као град заслужујемо тако нешто и можемо да организујемо тако нешто.
-Што се концертно-музичких активности тиче, ту није крај жељама,- додаје Коцић и открива да већ постоје контакти и планови око организовања фестивала поп и забавне музике.
-Ако све буде како треба, то ће се десити у новембру месецу. Србија нема више таквих фестивала, као што су некад били на пример „Београдско пролеће“, „МЕСАМ“… Зато мислимо да то, уз Радета Радивојевића, као уметничког директора, и Војкана Борисављевића кога би укључили у целокупну организацију, можемо да направимо на врло озбиљан начин. Још једну потпуну новост коју планирамо, су дечје „Игре без граница“ које би организовали у простору Спомен-парка. То би било неко такмичење између школа, на крају школске године и циљ нам је да тај део града оживимо, јер се пре свега ради о једном од најинтересантнијих споменика код нас. Што се успомена које туристи носе из града тиче, ту су обично најпогоднији сувенири. И тај сегмент се већ увелико надограђује. Сувенири могу да донесу приход и попуне буџет града. У оквиру тога урадићемо и Туристички водич града, где би туристи који дођу у наш град на једном месту имали комплетну туристичку понуду града. То одавно није урађено и потребно је.
Директор ТОЛ-а Небојша Коцић је разговор закључио речима:
-Жеља постоји, добра воља такође. Сигуран сам да ћемо оно што је до нас да урадимо. Колико ће то бити, видећемо на крају године.

извор наша нова реч
 

About admin

Check Also

Memorijal „Jakov Mitić“

SPISAK NAGRAĐENIH UČESNIKA – MEMORIJAL “JAKOV MITIĆ” PRVA HARMONIKA SRBIJE SOKOBANJA 2024 (PREDTAKMIČARSKI CENTAR LESKOVAC) …