slot malaysia

Меморијал „Јаков Митић“

У оквиру „Лесковачких летњих фестивала“ у среду, 21. јуна 2023. године биће одржано предтакмичење за међународни фестивал Прва хармоника у Сокобањи, које у нашем граду носи назив нашег прослављеног хармоникаша, некадашње прве хармонике старе Југославије – Јакова Митића.

На меморијалу „Јаков Митић“ такмичари ће се надметати у извођењу композиција различитих жанрова у следећим старосним категоријама:

 

 

Петлићи (до 10 година),

Пионири (од 10 до 12 година),

Старији пионири (од 12 до 14 година),

Млађи јуниори (од 14 до 16 година),

Јуниори (од 16 до 18 година),

Сениори (од 18 до 30 година),

Дует такмичара млађих од 15 година,

Дует такмичара старијих од 15 година;

 

Преслушавање композиција на хармоници одржаће се у сали Народног позоришта са почетком у 12 часова. Стручни жири који ће оцењивати такмичаре је у следећем саставу: Синиша Вићентијевић – уметнички руководилац Народног ансамбла РТС-а, Новица Николић-Патало и Војкан Никодијевић.

Победници овог такмичења биће директни учесници финалног такмичења „Прва хармоника Србије – Сокобања 2023“ које ће се одржати од 8. до 10. августа.

У ревијалном делу, на позорници у етно компексу од 21,00 час, наступиће најбоље пласирани млади такмичари у пратњи оркестра Горана Јованчића – Јонета.

About admin

Check Also

Новогодишња чаролија у Лесковцу

Лесковачка новогодишња чаролија данас је на тргу окупила велики број малишана. Уместо традиционалног, вечерњег концерта …