Током тридесете, јубиларне „Роштиљијаде“ која се одржава од 30. августа до 1. септембра 2019. године у центру Лесковца, у оквиру пратећих дешавања организована су традиционална такмичења мајстора роштиља.
Такмичење мајстора роштиља, МИОДРАГ ГЛИГОРИЈЕВИЋ – ДРАГИ БУРЕ, двадесет и седми пут за редом одржано је у четвртак, 29. августа 2019. године у ресторану Трговинско-угоститељске школе у Лесковцу.
С обзиром да је конкуренција била изузетно јака, те да је приказано изузетно знање и умеће, трочлани жири ( Саша Мишић – инструктор хорека система, Славиша Милошевић– професор кулинарства Трговинско – угоститељске школе из Лесковца, Ивица Здравковић – професор Високе пословне школе струковних студија у Лесковцу )је након бодовања прогласио победнике у припреми и печењу јела са роштиља и то:
У категорији припреме ћевапа:
1. место – Стефан Ђорђевић, Ресторан комплекс “Апостоловић”, Лесковац
2. место – Миљан Kоцић, Висока пословна школа струковних студија Лесковац
3. место – Србољуб Николић, ресторан “Папар грилл” Макарска, Република Хрватска
У категорији припреме пљескавица:
1. место – Емина Ђорђевић, ресторан “Kолиба”, Лесковац
2. место – Миљан Kоцић, Висока пословна школа струковних студија Лесковац
3. место – Марко Тодоровић, Ресторан ”Kод Аце Попа”, Чачак
У категорији припреме јела по избору:
1. место – Миљан Kоцић, Висока пословна школа струковних студија Лесковац
2. место – Емина Ђорђевић, ресторан “Kолиба”, Лесковац
3. место – Стефан Ђорђевић, Ресторан комплекс “Апостоловић”, Лесковац
Свеукупни победник такмичења:
Миљан Kоцић, Висока пословна школа струковних студија Лесковац
Текст и фотографије преузете са сајта Дневник југа