slot malaysia

Мултимедијални водич Народног музеја

Народни музеј у Лесковцу постао је део мобилне апликација „Cultural Places“ која посетиоцима омогућава да самостално обиђу и посете све објекте Музеја без присуства водича.

Посетиоци мобилну апликацију могу бесплатно преузети у Google play продавници или скенирањем QR кодова који се налазе на објектима Народног музеја Лесковац. Апликација је прилагођена свим узрастима, и могуће је користити и офлајн, тј. без присуства интернета.  Поред текстова и фотографија о поставкама, апликација нуди и аудио водич те ће посетилац несметано моћи да ужива у посети. Сав садржај је доступан на српском и енглеском језику а прилагођен је и IOS оперативном систему.

Објекти који су понуђени у оквиру апликације јесу археолошки локалитет Царичин град, Текстилни музеј у Стројковцу, Кућа Боре Димитријевића – Пиксле (Градска кућа) и Стална поставка Народног музеја у Лесковцу „Времеплов лесковачког краја“.

Мултимедијални водич резултат је пројекта „Мултимедијални водич Царичин град“ који је финансирало Министарство културе и информисања, а који је Народни музеј реализовао уз помоћ Oroundo Mobile платформе за културу и туризам.

Више о апликацији и начину преузимања исте можете видети кликом на линк 

Текст и фотографија преузети са сајта Народног музеја Лесковац

About admin

Check Also

Такмичење у припреми највеће пљескавице из руке

У оквиру такмичења Меморијал „Новица Станковић – Шапоња“, данас је  одржано такмичење у припреми и печењу највеће …