slot malaysia

Освојене награде на Међународном Фестивалу публикација „Кофер слова“ у Крушевцу

На 17. Међународном Фестивалу туристичких публикација „Кофер слова“ који је одржан у Крушевцу 13. октобра 2021. године, Туристчка организација града Лесковца освојила је прву награду и златни кофер у категорији ЈЕДНОЛИСНА ТУРИСТИЧКА ПУБЛИКАЦИЈА за програм „Роштиљијаде“ и друго место и сребрни кофер у категорији НАЈОРИГИНАЛНИЈИ СУВЕНИР за макету Шоп – Ђокићеве куће и снежну куглу.

Фестивал је и део програма обележавања 14. октобра, Дана ослобођења Крушевца у Другом светском рату.

Због лоше епидемиолошке ситуације фестивал је организован „на даљину“ што није умањило учешће Туристичких организација из целе земље и земаља региона. Континуитет је ипак одржан, као што је остварен и циљ да се настави афирмација и промовоција туристичких публикација, као и да се истакне њихов значај у развоју туризма, унапређења туристичких потенцијала и истицања аутентичности регија.

Иако је организован у другачијем „онлине“ формату, фестивал је окупио 31 излагача, међу чијим је материјалима требало изабрати најбоље у 11 категорија.

Критеријуми за доделу награда били су промоција и унапређење туристичких потенцијала, истицање аутентичности регије кроз публикацију, квалитет и оригиналност садржаја и фотографија, као и квалитет штампе.

About admin

Check Also

Џез, етно џез и блуз за крај Роштиљијаде

Последње вечери овогодишње Роштиљијаде Лесковчани су имали прилику да уживају у џез музици и извођачима …