slot malaysia

Наступ Туристичке организације града Лесковца на 12. Међународном сајму туризма и сеоског туризма у Kрагујевцу

Наступ Туристичке организације града Лесковца на 12. Међународном сајму туризма и сеоског туризма у Kрагујевцу

У хали крагујевачког „Шумадија сајма“ отворен је 12. Међународни сајам туризма и сеоског туризма. На тродневној манифестацији представља се 50 излагача из Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије укључујући националне, регионалне и локалне туристичке организације, туристичке агенције које ће представити обједињену понуду за зиму 2021/2022, хотелијере, туристичке центре, бањска лечилишта, сеоска домаћинства и пољопривредна газдинства, винарије, а суорганизатори сајма су Министарство трговине, туризма и телекомуникација Србије и Градска туристичка организација Kрагујевца.

Сајам туризма и сеоског туризма у Kрагујевцу је отворила Јелена Миленковић Орлић, помоћник министра у Министарству трговине, туризма и телекомуникција, а присутнима се обратила и директорка Туристичке организације Србије, Марија Лабовић.

“И ове године потенцирали смо на заједничком представљању и промоцији туристичке понуде нашег округа и Јужне Србије, те су поред Туристичке организације града Лесковца са нама на штанду колеге из Туристичких организација Бојника и Медвеђе. Посетиоци сајма имаће прилику да се на једном месту упознају са већим делом понуде Јабланичког округа, а обједињена учешћа са осталим Туристичким организацијама нашег округа планирана су за предстојеће сајмове.Потрудићемо се да на најбољи начин представимо комплетну туристичку понуду нашег краја. Путем богатог пропагандног материјала И видео презентација, презентоваћемо сва значајна културна и забавна дешавања у нашем граду, природне потенцијале и културно-историјске знаменитости” – нагласио је директор Kоцић.

Заједничко учешће на овогодишњем сајму туризма И сеоског туризма оцењено је као веома успешно са аспекта презентације туристичких потенцијала нашег краја и од стране Јелене Миленковић Орлић, помоћнице министарке у Министарству трговине, туризма и телекомуникција која је у друштву директорке Туристичке организације Србије, Марије Лабовић посетила штанд након свечаног отварања сајма.

У оквиру сајма, на иницијативу директорке Туристичке организације Србије оџан је састанак са директорима туристичких организација, учесницима предстојеће Светске изложбе ЕXПО у Дубаију, на којој ће у периоду од 9. до 15. јануара 2022. године бити одржана презентација Србије као туристичке дестинације. Поред највећих туристичких центара у нашој Републици попут: Златибора, Kопаоника, Сокобање, Врњачке бање, Београда, Новог Сада могућност да се представи у Дубаију имаће и град Лесковац својим троминутним промо филмом о граду Лесковцу И његовим најзначајнијим туристичким потенцијалима који ће бити емитован током представљања Србије на видео зидовима, тотемима И ЛЦД екранима.

12. Међународни сајам туризма и сеоског туризма у Kрагујевцу је отворен данас И трајаће до суботе, 27. новембра.

About admin

Check Also

Новогодишња чаролија у Лесковцу

Лесковачка новогодишња чаролија данас је на тргу окупила велики број малишана. Уместо традиционалног, вечерњег концерта …