slot malaysia

О нама

О НАМА

Туристичко друштво „Никола Скобаљић“ основано је у Лесковцу раних шездесетих година, из кога је проистекао Туристички савез општине Лесковац, а 1995. године је организована Туристичка организација општине Лесковац. Установа прераста у Туристичку организацију града Лесковца, са добијањем статуса града.

Туристичка организација се бави промоцијом и унапређењем туризма на територији општине Лесковац. Активности су подељене у три категорије: Информативно – пропагандне и промотивне, издавачка делатност и манифестације.

У Булевару ослобођења налази се стара кућа Шоп – Ђокића са својим широким двориштем. У питању је леп пример грађанске архитектуре 19. века и у њој је данас смештена Туристичка организација Лесковца. У оквиру етно – комплекса Шоп – Ђокић, налази се туристичко – информативни центар, отворен 24. новембра 2010. године. Основна функција ТИЦ – а је пружање информација о туристичкој понуди града, његовим смештајним капацитетима, гастрономиији, предстојећим манифестацијама, актуелним дешавањима у граду, културним збивањима.

Поред поменутих информација пружамо услуге водичке службе за град и околину.

 

Оставите одговор