slot malaysia

Обележавање Светког дана туризма

Туристичка организација града Лесковца подржала је иницијативу Министарства трговине, туризма и телекомуникација и укључила се у овогодишње обележавање Светског дана туризма тиме што је организовала обилазак туристичких локалитета (Музеј текстилне индустрије у Стројковцу, цркву Светог Јована у Вучју, кањон реке Вучјанке и Скобаљић град).

У обиласку ових локалитета придружили су се и историчар Народног музеја Владимир Петковић и ученици Трговинско-угоститељске школе са смера туристичко-хотелијерски техничар са професоркама Данком Илић и Биљаном Ћирковић са циљем да се што боље упознају са активностима и делатностима Туристичке организације.

Испред етно комплекса Шоп – Ђокић постављен је промо пулт са пропагандним материјалима који су током дана подељени пролазницима, а није изостало ни упознавање са туристичком понудом града.

Светска Туристичка организација сваке године 27. септембра обележава Светски дан туризма бројним догађајима и активностима са циљем да се подстакне свест о важности туризма и његовом економском, културном и друштвеном значају.

Одлука о успостављању Светског дана туризма донета је на трећој седници Генералне скупштине Светске туристичке организације одржаној у Торемолинасу у Шпанији, септембра 1979. године.

About admin

Check Also

Џез, етно џез и блуз за крај Роштиљијаде

Последње вечери овогодишње Роштиљијаде Лесковчани су имали прилику да уживају у џез музици и извођачима …