slot malaysia

ОДРЖАН САСТАНАК ЗАЈЕДНИЧКОГ УПРАВНОГ ОДБОРА

У Елин Пелину је  09. Марта уз поштовање свих прописаних мера и уз поштовање препорука за превенцију  COVID -19, у просторијама општине Елин Пелин,  одржанадруга седница Заједничког управног одбора  којем је председавала председница, госпођа Лина Цветкова.  Члановима Заједничког управног одбора је пројектни тим је представио реализоване активности у претходном периоду као и план активности за наредно тромсечје. Чланови пројектног тиме Центра за разавој Јабланичког и Пчињског округа, су представили документДијагоноза вредносних ланаца у туризму прекограничног подручја Елин Пелин, Бугарска и Лесковац, Србија „ Путеви ка просперитету“ који представља једну од активности на проејкту, као и резултате и  извештаје са 4 радионица стратешког планирања реализованих у периоду од од 25.02. до 03.03.2021.  у  Елин Пелину и Лесковцу. Заједнички управни одбор је усвојио одокументДијагоноза вредносних ланаца у туризму екограничног подручја Елин Пелин Бугарска и Лесковац Србија „ Путеви ка просперитету“. Документ је објављен на сајтовима пројектних партнера, Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа, Туристичке организације Лесковац и општине Елин Пелин у Бугарској.Дозвољено је коришћење и публиковање информација или делова текстова у некомерцијалне, непрофитабилне или научне сврхе уз прецизно навођење извора.Такође, Заједнички управни одбор је усвојио и 4 извештаја о реализацији радионица Стратешког планирања.

Састанак Заједничког управног одбора је организован  у оквиру пројекта Магија синергије (The Magic of Synergies), број пројекта  CB007.2.12.002 и број уговора РД‐02‐29‐48/12.03.2020.Пројекат се реализује у оквиру Интеррег‐ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска‐Србија. Водећи партнер је   Општина Елин Пелин из  Бугарске, а  партнери са српске стране су Туристичка организација Лесковац и Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа.  Пројекат се реализује у оквиру програмске приоритетне осе 1: Одрживи туризам; Специфични приоритет: 1.2. Прекогранични туристички производ. Трајање пројекта је  15 месеци (13.03.2020 до 12.06.2020) а због COVID 19 и суспензије извршења уговора датум завршетка пројекта је 03.08.2021. Укупан буџет 196134,17 EUR.

ОДРИЦАЊЕ ОДГОВОРНОСТИ:

Ова радионица је реализвана уз помоћ средстава Европске уније кроз Интеррег-ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија под бројем CCI No 2014TC16I5CB007. Јединствено одговорно лице за садржај ове публикације је Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа и ни на који начин не може бити тумачен као став Европске уније или Управљачког тела програма.

Tourism Value Chain Diagnosis Study (SR) Final Tourism Value Chain Diagnosis Study (BG) Final Tourism Value Chain Diagnosis Study (EN) Final

 

About admin

Check Also

Новогодишња чаролија у Лесковцу

Лесковачка новогодишња чаролија данас је на тргу окупила велики број малишана. Уместо традиционалног, вечерњег концерта …