slot malaysia

Промоција града у Грчкој и Словенији

Туристичка организација града Лесковца је на позив Управе града  и Привредне коморе града Лариса учествовала на првом Међународном фестивалу  „BARBEQUE FESTIVAL“    који се одржао у периоду од 10. до 13. јуна 2022. године у Лариси, главном и највећем граду регије Тесалија у Грчкој.

Догађај је окупио велики број грчких  туристичких агенција, представника туристичке привреде, званичника и медија.Осим града Лесковца, представљена је туристичка понуда Београда, Ниша и Краљева са посебним акцентом на актуелности у предстојећој, летњој туристичкој сезони.

Промоција је употпуњена и уметничким програмом и наступом културно – уметничког друштва, а грађани Ларисе као и многобројни туристи који су тих дана били у посети овом граду посебно су уживали у дегустацији  специјалитета са роштиља.

Штанд Туристичке организације града Лесковца посетили су Председник привредне коморе Ларисе Јанакопулос Сотирис, начелник округа Тесалије Костас Агорастос и заступник привредне коморе за Србију и БиХ Никос Скивалидас.

У оквиру својих активности на  промоцији Лесковца, представници Туристичке организације града су за дане викенда успешно представили град у Словенији, у граду Врхника.

Приређен је богат, гастрономски програм, а промотивне активности су обухватале припрему велике пљескавице, специјалитета са лесковачке скаре и поделу пропагандних материјала који најављују предстојеће манифестације.

У Врхници су у сарадњи са Заводом за културу, спорт и туризам и представницима туристичке привреде Цеља, а у циљу даљег унапређења  туристичке понуде, реализовани   састанци на тему будуће сарадње на пројектима преко европских фондова.

Промоције у Словенији и Грчкој су  од изузетне важности с обзиром да се  последњих година  бележи значајан пораст броја туриста ових Република који  се одлучују да  посете Лесковац, нарочито за време трајања “Роштиљијаде”.

 

About admin

Check Also

Сајам туризма у Београду

Под слоганом „Кад је одмор није тешко“ у среду, 22. фебруара 2023. године у Београду, председник Републике …