slot malaysia

Промоција града у Грчкој и Словенији

Туристичка организација града Лесковца је на позив Управе града  и Привредне коморе града Лариса учествовала на првом Међународном фестивалу  „BARBEQUE FESTIVAL“    који се одржао у периоду од 10. до 13. јуна 2022. године у Лариси, главном и највећем граду регије Тесалија у Грчкој.

Догађај је окупио велики број грчких  туристичких агенција, представника туристичке привреде, званичника и медија.Осим града Лесковца, представљена је туристичка понуда Београда, Ниша и Краљева са посебним акцентом на актуелности у предстојећој, летњој туристичкој сезони.

Промоција је употпуњена и уметничким програмом и наступом културно – уметничког друштва, а грађани Ларисе као и многобројни туристи који су тих дана били у посети овом граду посебно су уживали у дегустацији  специјалитета са роштиља.

Штанд Туристичке организације града Лесковца посетили су Председник привредне коморе Ларисе Јанакопулос Сотирис, начелник округа Тесалије Костас Агорастос и заступник привредне коморе за Србију и БиХ Никос Скивалидас.

У оквиру својих активности на  промоцији Лесковца, представници Туристичке организације града су за дане викенда успешно представили град у Словенији, у граду Врхника.

Приређен је богат, гастрономски програм, а промотивне активности су обухватале припрему велике пљескавице, специјалитета са лесковачке скаре и поделу пропагандних материјала који најављују предстојеће манифестације.

У Врхници су у сарадњи са Заводом за културу, спорт и туризам и представницима туристичке привреде Цеља, а у циљу даљег унапређења  туристичке понуде, реализовани   састанци на тему будуће сарадње на пројектима преко европских фондова.

Промоције у Словенији и Грчкој су  од изузетне важности с обзиром да се  последњих година  бележи значајан пораст броја туриста ових Република који  се одлучују да  посете Лесковац, нарочито за време трајања “Роштиљијаде”.

 

About admin

Check Also

„Ватрице“ на „Ђурђевданском дечјем карневалу“ у Крагујевцу

У Крагујевцу је 6. маја, у оквиру обележавања прославе Дана града одржан „Ђурђевдански дечји  карневал“. …