slot malaysia

Промоција Лесковца на Међународном сајму туризма у Бањалуци

Туристичка организација града Лесковца учествовала је  на трећем Међународном сајму туризма у Бањалуци који се одржао од од 10. до 12. марта 2023. годиине у тржном центру “Делта Планет”.

Након успешног представљања на сајмовима у Софији и Београду, била је ово још једна прилика за промоцију туристичке понуде Лесковца, која је наишла на велико интересовање  многобројних посетилаца сајма,  националних и локалних медија. Путем  богатог пропагандног материјала, презентована су сва значајна културна и забавна дешавања у нашем граду, природни потенцијали, културно-историјске знаменитости, а посебну пажњу побрали су препознатљиви “лесковачки брендови” – “Роштиљијада” и “Карневал”.

Сајам је свечано отворио Златан Клокић вршилац дужности министра трговине и туризма Републике Српске, а присутнима су се обратили и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и подпредседник општине Никшић Зоран Томић. Након свечаног  отварања, директор ТОЛ-а Небојша Коцић искористио је прилику поздрављајући градоначелника да му ревер сакоа украси значком ЈА ВОЛИМ ЛЕСКОВАЦ, што је изазвало велике симпатије како домаћина тако  и посетилаца на отварању сајма.

Као пратећи догађај наступа на Сајму туризма, у суботу, 11. марта, организована је промоција лесковачке „Роштиљијаде“ уз дегустацију специјалитета из наше богате гастрономске понуде које су припремили власници ресторана „Лесковац 016“ који већ 20 година живе и раде у Бањалуци. На штанду је промовисана Тривунова ракија Поречја из Вучја, као и брендирано Лесковачко пиво. Осим бројних посетилаца, овом догађају присуствовале су бројне угледне званице, представници туристичке привреде и јавних институција земље домаћина и земаља из региона.

Штанд Туристичке организације града Лесковца посетили су помоћник министра туризма Републике Српске Предраг Терзић, Миодраг Лончаревић директор Туристичке организације Републике Српске и  Саша Черклија професор туризма на Универзитету у Бањалуци, који су изразили велико задовољство присуством града Лесковца на овом сајму и жељу да на предлог директора Коцића посете „Роштиљијаду“. Том приликом одржани су састанци на којима се разговарало о будућој сарадњи и приближавању два града, када је у питању промоција туристичке понуде.

На позив уредника Јавног сервиса Републике Српске – РТРС, у недељу 12. марта у 9,30 х, директор ТОЛ-а Небојша Коцић гостовао је у Јутарњем програму и широком аудиторијуму представио је све потенцијале града Лесковца и позвао грађане Републике Српске да у што већем броју посете како град Лесковац, тако и читав југ Србије.

Своје учешће на трећем Међународном сајму туризма у Бањалуци, са веома атрактивним понудама, имало је преко 100 излагача, туристичких организација и агенција из Србије, Хрватске, Црне Горе, Турске, Словеније и Босне и Херцеговине.

Организатор сајма је  „RS Konsalting i Trade“   д.о.о. Бања Лука, а општина Никшић (Црна Гора) је партнер догађаја. Покровитељи Међународног сајма су: Град Бања Лука и Министарство спољне трговине и економских односа у Савету министара БиХ.

About admin

Check Also

„Ватрице“ на „Ђурђевданском дечјем карневалу“ у Крагујевцу

У Крагујевцу је 6. маја, у оквиру обележавања прославе Дана града одржан „Ђурђевдански дечји  карневал“. …