slot malaysia

ПРОМОЦИЈА РОШТИЉИЈАДЕ У БЕОГРАДУ

У хотелу Crowne Plaza у Београду, данас је одржана промоција 32. Роштиљијаде.

Промоцији су присуствовали заменица градоначелника Лесковца др Лидија Димитријевић, директор Туристичке организације Лесковац Небојша Коцић, и естрадене звезде са наше музичке сцене које ће наступати на овогодишњој манифестацији – Весна Змијанац, Гоца Тржан и Кики Лесендрић.

На почетку промоције обратила се заменица др Димитријевић која је истакла:

„Лесковац је град који се развија великом брзином, ми тежимо ка томе да осавременимо и побољшамо квалитет живота на свим пољима, али се истовремено залажемо за очување и утемељење традиције. Роштиљијада је један од најзапаженијих манифестација у региону која сваке године протекне у најбољој атмосфери, у свет пошаље најлепшу и најрепрезентативнију слику Лесковца, и угости огроман број посетилаца из земље и иностранства.

Квалитет лесковачке кухиње деценијама уназад превазилази границе наше земље, а наш град је и поносни носилац чак три бренда, лесковачког ајвара и спрже и роштиљ меса. Више од 3 деценије Роштиљијада Лесковац поставља на врх туристичке понуде Србије са озбиљним бројем посетилаца што је прошле године потврђено наградом за најбољу туристичку манифестацију Туристички цвет.“

У свом обраћању директор ТОЛ-а Небојша Коцић говорио је културно-забавном програму и истакао да је прошлогодишња лесковачка „Роштиљијада“ добитник највећег националног туристичког признања “Туристички цвет” у категорији за најбољу манифестацију.Ова престижна награда је додатни мотив и подстрек за још упорнији и активнији рад Туристичке организације града Лесковца усмерен на развој туристичких потенцијала и промоцију туристичких производа града. Коцић је најавио све новине које поситиоце очекују на овогодишњој „Роштиљијади“. По први пут, вечерњи концерти ће бити одржани на новом градском тргу, а једна од новина је то што ће се осим такмичења ученика угоститељских школа које ће бити организовано у Трговинско-угоститељској школи, сва остала такмичења одржати на отвореном, у етно комплексу Шоп-Ђокић.

Након конференције за све присутне приређен је коктел и дегустација лесковачких специјалитета са роштиља.

Овогодишња 32. „Роштиљијада“ одржаће се од 22. до 28. августа. Покровитељ манифестације је Град Лесковац, организатор Туристичка организација града Лесковца, суорганизатор Мелос естрада.

текст и слике преузете са сајта град Лесковац

About admin

Check Also

Izveštaj sa takmičenja u pripremi leskovačke mućkalice i šopske salate

U utorak, 4. juna 2024. godine u etno kompleksu Šop-Đokić održano je takmičenje u pripremi …