slot malaysia

Промоција туристичких потенцијала града Лесковца на Сајму туризма у Београду

Туристичка организација града Лесковца ће  у периоду од 24. до 27. марта представити комплетну туристичку понуду града  на 43. Међународном сајму туризма, најзначајнијем туристичком догађају у земљи и региону југоисточне Европе. После једногодишње паузе, под слоганом “Између планина и мора” , Сајам туризма је усмерен ка опоравку и обнови туристичког амбијента, као и промоцију трендова и иновација које ће обликовати будућност туристичке индустрије.

Већ првог дана Сајма, штанд Туристичке организације града Лесковца који је смештен на врло атрактивној и фреквентној локацији у хали 4,  привукао је велику пажњу посетилаца, а био је  занимљив и за бројне медијске куће које  су креирале промотивне прилоге у којима ће Лесковац представити као  атрактивну туристичку дестинацију.

Данашње представљање  уприличила је и промоција  “Роштиљијаде”, на којој су своје кулинарско умеће и вештине показали ученици Академије струковних студија Јужна Србија, одсек Висока пословна школа Лесковац. Бројни  посетиоци су уживали у укусима и мирисима лесковачке кухиње које је на самом врху када је реч о знаменитостима нашег краја.

Директор ТОЛ-а, Небојша Коцић је у свом обраћању током промоције подсетио све присутне да је прошлогодишња “Роштиљијада” добитник најпрестижније награде из области туризма “Туристички цвет” и проглашена за набољу манифестацију у Републици.

“Роштиљијада” је респектабилна манифестација, лидер међу гастрономским манифестацијама,  једна од најпосећенијих манифестација у Србији, а наш град је учинила престоницом роштиља и означила га као незаобилазну туристичку дестинацију.

“Фокус нашег овогодишњег представљања на Сајму туризма  су наше највеће манифестације “Роштиљијада” и “Карневал”, али ћемо се потрудити  да на најбољи могући начин представимо и презентујемо и све знаменитости нашег града почев од културно-историјских споменика, природних потенцијала, као и гастрономије по којој смо надалеко познати,а све  са намером да угостимо велики број туриста  из читавог света”.

Промоцију су улепшале и маскоте  које су делиле флајере у којима се најављује предстојећа “Роштиљијада”.

Штанд Туристичке организације града Лесковца посетили су директор Агенције за туризам Северне Македоније Љупчо Јаневски, директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић, директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић и наш познати  филмски и позоришни глумац који се прославио у култним серијама – Александар Дунић.

 

Током четвородневног трајања, Сајам ће пратити  низ разноврсних садржаја изложбеног, промотивног, едукативног и забавног карактера, који ће, надамо се  оправдати очекивања свих учесника и посетилаца једне од најпосећенијих сајамских манифестација на Балкану. Ова значајна туристичка смотра је и прилика да се додатно учврсте постојеће сарадње са колегама и  успоставе нови контакти.

About admin

Check Also

Туристичка организација града Лесковца учествовала је на четвртом Међународном сајму туризма у Бањалуци

Туристичка организација града Лесковца учествовала је на четвртом Међународном сајму туризма у Бањалуци. Након успешног …