slot malaysia

„Рурални туризам у функцији развоја града Лесковца“

Град Лесковац, Одељење за привреду и пољопривреду – Одсек за локално-одрживи развој и Туристичка организација града Лесковца су данас, 21. децембра 2021. године на Академији струковних студија Јужна Србија организовали успешну конференцију по називом „Рурални туризам у функцији развоја града Лесковца“.

Конференцију је отворио директор Туристичке организације града Лесковца Небојша Коцић који је овом приликом истакао важност одржавања оваквих скупова који су у функцији решавања конкретних проблема у развоју руралног туризма. Предавачи и учесници у раду данашњег догађаја били су: мр Јасна Симовић, шеф Одсека за развој туристичких производа – Министарство трговине туризма и телекомуникација, Павле Ђукић, Саветник за сеоски туризам и еногастрономију – Туристичка организација Србије, Марија Tодоровић, шеф Одсека за локално-одрживи развој – Одељење за привреду и пољопривреду града Лесковца, Тома Дашић – предавач на Академији струковних студија Јужна Србија, Стевица Марковић – члан удружења „Лесковачки ајвар“, Дејан Загорац, истраживач Завода за проучавање културног развитка Србије – аутор пројекта Гастрономска мапа Србије, Владимир Тасић, прво сеоско туристичко домаћинство у Јабланичком округу и пример добре праксе и Драган Новаковић, Славко Костадиновић и Драган Игић – представници Града Пирота.

Данашња конференција има за циљ да апострофира значај руралног туризма за свеукупни развој града Лесковца, представи досадашње резултате у овој области и повеже све актере који учествују у планирању, развоју и промоцији туризма и туристичке понуде на националном и локалном нивоу, као и све заинтересоване учеснике за област руралног туризма.

 

About admin

Check Also

Јубиларна 15. Изложба сувенира и туристичких публикација ЛЕСКОВАЦ 2022

Туристичка организација града Лесковца организује јубиларну, 15. Изложбу сувенира и туристичких публикација ЛЕСКОВАЦ 2022. Под …