slot malaysia

Сајам туризма у Београду

Под слоганом „Кад је одмор није тешко“ у среду, 22. фебруара 2023. године у Београдупредседник Републике Србије Александар Вучић свечано је  отворио 44. по реду  Међународни сајам туризма и 18. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме HORECA -Опрема.

Традиционално, Туристичка организација града Лесковца учествује  и на овогодишњем сајму туризма и представља туристичку понуду града и околине, са посебним акцентом на „Роштиљијаду“ и „Карневал“. Туристички адути Лесковца промовишу се у Хали 4, а с обзиром на атрактивну позицију штанда и досадашњем интересовању, очекивања су да ће, као и претходних година, посећеност бити на завидном нивоу. Штанд ТОЛ-а посетили су  министар туризма и омладине Хусеин Мемић, директорка ТОС-а Марија Лабовић, директор ТОБ-а Миодраг Поповић и његов помоћник Слободан Унковић, директор Агенције за туризам Северне Македоније Љупчо Јаневски, делегације Турске и Грчке и многи други званичници, учесници сајма.

Како би посетиоцима сајма дочарали дух и традицију Лесковца, у петак, 24. фебруара организована је прoмоција града и „Роштиљијаде“. Том приликом послужени су специјалитети са роштиља које су припремали студенти Високе пословне школе струковних студија у Лесковцу са смера гастрономија, „Лесковачко пиво“ и ракија из асортимана дестилерије „Поречје“ из Вучја. Током обраћања, , директор ТОЛ-а, Небојша Коцић  поздравио је присутне у име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића и у своје лично име, и позвао све посетиоце да дођу у Лесковац – град дуге и богате историје, добре забаве и непоновљивих гурманских специјалитета.

У суботу, 25. фебруара, своје кулинарско умеће и посластичарске вештине на штанду ТОЛ-.а показаће ученици Трговинско-угоститељске школе у Лесковцу.

За све посетиоце сајма припремљен је богат пропагандни материјал, а своју промоцију на овогодишњем сајму имале су брошуре „Културни туризам“, „Лесковац-манифестације „ и „Природне атракције“ у којима су обједињене  све оне туристичке вредности које дају просперитет развоју туризма нашег града.

У организацији ТОС-а и ТОБ-а, у оквиру сајма одржан је састанак на теме формирања Регионалне туристичке организације Југоисточне Србије и заједничког учешћа и  промоције дестинација  у Северној Македонији, Грчкtој и Бугарској. Састанком су преседавали директорка ТОС-а Марија Лабовић и помоћник директора ТОБ-а Слободан Унковић а поред директора ТОЛ-а Небојше Коцића, састанку су присуствовали директори туристичких организација Сокобање, Ниша и Пирота.

Током четвородневног трајања, сајам ће пратити  низ разноврсних садржаја изложбеног, промотивног, едукативног и забавног карактера, а ова значајна туристичка смотра је и прилика да се додатно учврсте постојеће сарадње са колегама и  успоставе нови контакти.

Земља партнер на Међународном сајму туризма који ће трајати до 26. фебруара је НР Кина, а учешће је узело 350 излагача из 33 државе, међу којима је и осам нових држава са афричког континента.

 

About admin

Check Also

ОБАВЕШТЕЊЕ о измени режима саобраћаја

Због одржавања манифестација „Лесковачки летњи фестивали2024“, а наоснову Решења о привременој измени режима саобраћаја, привремено …