slot malaysia

Свечано отварање јубиларне 10. Изложбе сувенира и туристичких публикација „Лесковац 2017“

Свечано отварање јубиларне 10. Изложбе сувенира и туристичких публикација „Лесковац 2017“

У холу Лековачког културног центра данас је свечано отворена 10. Изложба сувенира и туристичких публикација коју под покровитељством Града Лесковца организује Туристичка организација Лесковац.

„Благотворно шаренило десете по реду Изложбе сувенира и туристичких публикација добар је повод да се колегијално сусрећемо, размењујемо искуства, знања, да се дружимо, и заједнички унапређујемо нашу све просперитетнију привредну делатност. Награде које су додељиване тек су повод да се подстакне такмичарски дух, да се тежи бољем, иновативнијем, уметнички осмишљенијем и оргиналнијем презентовању постојећег туристичког блага – рекао је на самом уводу у манифестацију директор Туристичке организације Лесковца Небојша Коцић.

„12. новембра 2008. године имао сам ту част и задовољство да отворим прву изложбу сувенира и туристичких публикација. Данас, десет година касније о квалитету овакве једне манифестације говоре њени сувенири и публикације које је данас изложило 40 излагача, како из земље тако и из иностранства. То је добар начин да представимо нашу културну и историјску баштину, као и природна богатства. Радује ме то што имамо много тога да понудимо туристима који посете наш град. Од роштиљијаде, преко ЛИФФЕ-а, Јашуњских манастира, па до купалишта у Вучју, затим музеја у Стројковцу, паприкијаде у Локошници … Ово су манифестације које су постојеће али свакако да нећемо стати на томе. Данас у туристичким кретањима учествује велики број наших суграђана. Глобализација индустријска, технолошка али и саобраћајна револуција утицали су на позиционирање туризма као једне од најважнијих сегмента економског развоја свуда у свету. Узимајући то у обзир морамо још више да радимо на развијању наше туристичке понуде а овакве манифестације дају велики допринос томе – казао је градоначелник Горан Цветановић.

About admin

Check Also

Џез, етно џез и блуз за крај Роштиљијаде

Последње вечери овогодишње Роштиљијаде Лесковчани су имали прилику да уживају у џез музици и извођачима …