slot malaysia

Такмичење саксофониста „ЛЕ САКС ФЕСТ“- извештај са такмичења

У уторак, 22. Јуна 2021. године је другу годину за редом у оквиру манифестације „Лесковачки летњи фестивали 2021“, приређено вече саксофониста под називом „ЛЕ САКС ФЕСТ”, са ревијалним наступима познатих саксофониста нашег града, а поред ревијалног дела, по први пут организовано је такмичење за младе саксофонисте из целе Србије до 18 година старости.

Такмичење је пратио и оценио стручни жири у саставу: Братислав Ђорђевић – Бацко, Димитријевић Раде – Раца, из Лесковца, као саксофонисти са преко 40 година искуства и Ристић Предраг, професор музике у средњој музичкој школи „Станислав Бинички“ у Лесковцу.

Овогодишњи добитници награда су:

I место – Душан Станојевић из Јагодине

II место – Лазар Алимпијевић из Јагодине

III место – Јован Аривовић из Пирота

Прву награду у износу од 20.000 динара обезбедила је месара “МК” из Лесковца, а ван конкуренције је најмлађи учесник такмичења, Петар Живковић из Лесковца (2010. годиште) којег је Туристичка организација града Лесковца наградила викендом у Сокобањи.

Целовечерњи програм и наступ саксофониста у ревијалном и такмичарском делу програма пратио је реномирани лесковачки оркестар „Јужњаци“ из Лесковца.

About admin

Check Also

Memorijal „Jakov Mitić“

SPISAK NAGRAĐENIH UČESNIKA – MEMORIJAL “JAKOV MITIĆ” PRVA HARMONIKA SRBIJE SOKOBANJA 2024 (PREDTAKMIČARSKI CENTAR LESKOVAC) …