slot malaysia

Завршена четврта сезона каравана „Изађи ми на теглу“

Представници нашег града, екипа „Гимназијалци“ освојила је ИИ место на завршном такмичењу манифестације „Изађи ми на теглу“.

У суботу, 14. октобрау у Сокобањи успешно је завршена чеврта сезона највећег гурманског каравана на Балкану. Караван Изађи ми на теглу добио је још једног нај-ајвар мајстора, власника најбољег рецепта за „српски кавијар“ у 2017. години. Поносни носиоци титуле такмичили су се под називом „Фрау Габријела“ и долазе из мале општине Кањижа, тачније из села по имену Велебит који броји нешто мало више од две стотине душа.

Тридесет најбољих екипа из свих кајева Србије међу којима су се нашли врсни кувари али и прави гурмани, надметало се данас својим тајним рецептима у припремању „Г-дина Ајвара“ специјалитета балканске кухиње и господара сваке трпезе.

Друго место освојила је феноменална млада екипа са просеком година не већим од 15, која је представљала Град Лесковац под именом “Гимназијалци” док је треће место припало екипи по називу “Срцуленца” из Владичиног Хана.

„ Четврта сезона каравана Изађи ми на теглу завршена је на најбољи могући начин, у прелепој пешачкој зони Сокобање уз дивно време и у друштву преко 12.000 посетилаца. Караван ће наставити да ради на промоцији ајвара као најбољег српског гастробренда и већ у наредној јубиларној сезони најављује интернационализацију каравана и ширење у земље региона као и земље чланице Европске уније“– наводи организаторка каравана, Љиљана Вукотић.

За избор победника задужен је био трочлани стручни жири у следећем саставу: Момчило Цонић – професор гастрономије и међународни судија Светске асоцијације шефова кувара, Жарко Бојовић – гастроном и технолог из области прераде хране и Никола Јанковић – технолог и инжењер развоја у компанији Фоодланд.

Победници великог финала, поред титуле краљева ајвара за сезону 2017 освојили су и вредне награде: Смедеревац МБС 10, поклон картицу Уницредит банке у износу од 25.000 РСД као и могућност да се баш по њиховом рецепту припрема једна ограничена серија ајвара под брендом Бакина Тајна, а под именом победничке екипе. Посебне награде додељене су за најкреативнију екипу у финалном догађају, за најбољу атмосферу у такмичаској екипи као и за најкреативнији назив у целокупној сезони.

About admin

Check Also

ОБАВЕШТЕЊЕ о измени режима саобраћаја

Због одржавања манифестација „Лесковачки летњи фестивали2024“, а наоснову Решења о привременој измени режима саобраћаја, привремено …